Teksten aanleveren om in te laten spreken

Voor klanten van CNE spreekt Peter teksten in ten behoeve van de telefooncentrale. Daarvoor moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

1. De in te spreken tekst moet altijd volledig worden aangeleverd. Dus niet iets als 'zeg maar iets over onze openingstijden' maar echt de complete tekst zoals de klant die ook te horen krijgt. Bij een keuzemenu is dat de hele lijst met opties, inclusief de eventuele welkom-tekst.

2. Regel 1 geldt ook bij reeds bestaande teksten die gewijzigd of uitgebreid moeten worden. Het kost ons heel veel tijd om de reeds ingesproken tekst uit te luisteren, op te schrijven, aan te passen en vervolgens opnieuw in te spreken.

3. Reeds bestaande teksten met een wijziging, zie regel 2, worden altijd compleet opnieuw ingesproken. Ten eerste omdat het knippen en plakken van een nieuwe tekst in een bestaande tekst veel meer tijd kost en ten tweede omdat dit veel beter klinkt.