Audiobestanden voor uw (Xelion) telefooncentrale

Als u zelf audiobestanden wilt aanleveren voor het gebruik in uw (Xelion) telefooncentrale moeten deze audiobestanden voldoen aan de volgende eisen:

Audio formaat.WAV  (MONO)
Samplerate44.100 Hz
Bitdiepte16 bits
Peak level-8 DB
Bewerking Geen of minimale compressie
Witruimte (stilte) begin800 ms
Witruimte (stilte) einde700 ms

Als de door u aangeleverde audiobestanden niet voldoen aan bovenstaande eisen, wordt € 25 per audiobestand in rekening gebracht voor de audio-nabewerking.

De audiobestanden kunt u sturen naar support@cne.nl

Nog enkele tips:

• Neem uw audiobestanden op in een goed gedempte, liefst kleine ruimte. Anders klinkt het al gauw hol en galmend.
  • Zorg er voor dat er geen achtergrondgeluiden hoorbaar zijn.
  • Gebruik een goede microfoon.  Deze bijvoorbeeld: Zoom M2 MicTrak – Thomann Nederland
  • Spreek op een afstand van ongeveer 10 cm. van de microfoon
  • Spreek niet direct in de microfoon maar spreek er een beetje overheen. Richt de microfoon ongeveer op uw kin
    • Dit voorkomt 'plosives', harde ploffen bij p's en b's.
  • Gebruik een plopfilter/plopkap voor de microfoon (zie ook vorige punt) - Niet nodig bij de M2 Mictrak

In laten spreken

U kunt uw audiobestanden ook in laten spreken door Peter van Nijen. Peter heeft +40 jaar ervaring als voice-over en beschikt over een professionele studio. De kwaliteit van de ingesproken tekst is dan ook onberispelijk en is een mooi visitekaartje voor uw organisatie. Meer info op www.teksteninspreken.com

Wij maken/schrijven de teksten niet. Dat moet u zelf doen. Ook bij een wijziging van een bestaande tekst moet u de volledige tekst (weer) aanleveren.