Audiobestanden voor uw (Xelion) telefooncentrale

Als u zelf audiobestanden wilt aanleveren voor het gebruik in uw (Xelion) telefooncentrale moeten deze audiobestanden voldoen aan de volgende eisen:

Audio formaat.WAV  (MONO)
Samplerate44.100 Hz
Bitdiepte16 bits
Peak level-8 DB
Bewerking Geen of minimale compressie
Witruimte (stilte) begin700 ms
Witruimte (stilte) einde700 ms

Als de door u aangeleverde audiobestanden niet voldoen aan bovenstaande eisen, wordt € 25 per audiobestand in rekening gebracht voor de audio-nabewerking.

De audiobestanden kunt u sturen naar support@cne.nl

Nog enkele tips:

• Neem uw audiobestanden op in een goed gedempte, liefst kleine ruimte. Anders klinkt het al gauw hol en galmend.
  • Zorg er voor dat er geen achtergrondgeluiden hoorbaar zijn.
  • Gebruik een goede microfoon.
  • Spreek op een afstand van ongeveer 10 cm. van de microfoon
  • Spreek niet direct in de microfoon maar spreek er een beetje overheen. Richt de microfoon ongeveer op uw kin
    • Dit voorkomt 'plosives', harde ploffen bij p's en b's.
  •  Gebruik een plopfilter/plopkap voor de microfoon (zie ook vorige punt)

In laten spreken

U kunt uw audiobestanden ook in laten spreken. Wij gebruiken hiervoor een professioneel stemmenburo:

Teksten Inspreken.com