Standaard applicatie aanpassen in Windows 10

Standaard applicatie aanpassen in Windows 10

Al uw pc of laptop met Windows 10 bestanden opent in de verkeerde applicatie is dat soms erg lastig. Maar gelukkig is het wel mogelijk om dat aan te passen.
Bijvoorbeeld pdf-documenten worden geopend in Egde i.p.v. Acrobat DC.

In dit voorbeeld dat hieronder volgt wijzigen wij de standaard webbrowser van Edge in Chrome en voor pdf bestanden Edge in Acrobat DC. Maar er kan op deze manier natuurlijk veel meer gewijzigd worden.

Dit is aan te passen door de volgende stappen te doorlopen:
Open het Windows start menu door op de startknop te klikken of op de Windows toets op het toetsenbord. Type nu standaadapps in. Hiermee word automatisch het zoeken geopend en zal de Standaadapps (Systeeminstellingen gevonden worden)



Open de “Standaardapps”. U krijgt dan het onderstaande scherm te zien.



Als u bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan Chrome te gebruiken i.p.v. Edge kunt u deze hier wijzigen d.m.v. het klikken op Egde onder get kopje Webbrowser. Dan kunt u dan kiezen voor Chrome.




Voor het aanpassen van pdf documenten van Egde naar Acrobat DC moet er een extra stapje gezet worden. Onderaan deze pagina ziet u ook “Standaard-apps per bestandstype kiezen” staan. Klik daarop. Nu word een scherm geopend met een overzicht van alle type bestanden die uw Windows 10 kent. Het kan even duren voordat deze hele lijst geladen is. Zoek in deze lijst .pdf op:



U kunt achter .pdf dan klikken op Edge en dan uit de lijst Acrobat DC kiezen.



Op deze manier zijn er de vele aanpassingen mogelijk en dus naar eigen hand in te stellen. Wijzig allen iets als dat noodzakelijk is of handiger. Ga er verder niet van alles in aanpassen. Dat kan de werking van Windows 10 ook aantasten.
Wij hopen dat hiermee veel irritatie weggenomen kan worden.


    • Related Articles

    • Wachtwoord Xelion aanpassen

      Wil je het wachtwoord wijzigen van je Xelion account? Dan kan dat zelf gedaan worden via Xelion op de computer in de java versie van Xelion. In de versies voor Android telefoons en Apple (iPhone en Mac) en de Windows 10 app is het helaas niet ...
    • Zijn er standaard teksten beschikbaar voor (Xelion) telefooncentrales ?

      Ja, diverse standaard teksten zijn te downloaden op https://teksteninspreken.com/standaard
    • SharePoint/Teams site(s) syncen via OneDrive. (Windows en Apple)

      Wilt u lokaal in de Windows verkenner/Finder de bestanden zien die u in SharePoint of Teams heeft staan volg dan de volgende stappen: Ga naar de website: https://office.com/ Er kunnen nu 2 dingen gebeuren: U komt direct op de pagina waarop o.a. uw ...
    • Ruimte vrijmaken op de lokale harddisk voor SharePoint/Teams data. (Windows)

      Mocht u al een tijdje werken op een pc/laptop met gesynchroniseerde sites van SharePoint of Teams dan kan het zijn dat langzaam aan uw harde schijf aan het vollopen is. Er is een mogelijkheid om deze ruimte weer vrij te maken maar toch nog bij de ...
    • Microsoft 365 MFA instellen.

      Inloggen in Microsoft 365 kan met uw gebruikersnaam, uw standaard e-mailadres, en een wachtwoord. Hiermee is uw account nog niet helemaal goed beschermd. Als een hacker achter uw wachtwoord komt dan kan deze bij al uw gegevens komen, denk aan uw ...