Ruimte vrijmaken op de lokale harddisk voor SharePoint/Teams data. (Windows)

Ruimte vrijmaken op de lokale harddisk voor SharePoint/Teams data. (Windows)

Mocht u al een tijdje werken op een pc/laptop met gesynchroniseerde sites van SharePoint of Teams dan kan het zijn dat langzaam aan uw harde schijf aan het vollopen is. Er is een mogelijkheid om deze ruimte weer vrij te maken maar toch nog bij de bestanden te kunnen om.

Als in OneDrive synchronisatie foutmeldingen staan moet u deze eerst oplossen en wachten totdat de synchronisatie klaar is. Daarna kunt u hieronder verder gaan.

Open de Windows Verkenner. Aan de linkerzijde ziet u uw gesynchroniseerde sites. U kunt daar met de linkermuisknop op klikken, Er opent dan een menu. In dit menu ziet u de optie: Ruimte vrijmaken.

Als u deze optie kiest zal Windows de lokale opgeslagen bestanden gaan verwijderen die ook al online beschikbaar zijn in SharePoint of Teams. U raakt hierbij niets kwijt. Hierna kunt u dus nog steeds bij de bestanden komen, maar zal deze eerst weer gedownload moeten worden vanuit SharePoint of Teams als u deze wilt openen. Er komt dan dus ruimte vrij op uw lokale harde schijf.