SharePoint/Teams site(s) syncen via OneDrive. (Windows en Apple)

SharePoint/Teams site(s) syncen via OneDrive. (Windows en Apple)

Wilt u lokaal in de Windows verkenner/Finder de bestanden zien die u in SharePoint of Teams heeft staan volg dan de volgende stappen:

• Ga naar de website: https://office.com/
  • Er kunnen nu 2 dingen gebeuren:
    • U komt direct op de pagina waarop o.a. uw Applicaties staan. Dus in uw accountpagina van Office 365
    • U krijgt in het midden van het scherm 2 opties:
      • Office kopen
      • Inloggen

• U kiest dan voor inloggen en geeft uw e-mail adres en bijbehorende wachtwoord op.
  • Hierna komt u ook op uw Office 365 account pagina.

• Open nu SharePoint of Teams en ga naar de site die u lokaal in de Windows Verkenner/Finder beschikbaar wilt hebben.
  • Open de “Documenten” pagina.
  • In de balk boven de documenten staat nu de optie “Synchroniseren”. Klik daarop.

• U krijgt nu de vraag of “Microsoft OneDrive openen?”. Als u dit toestaat zal OneDrive geopend worden en ingesteld worden om deze site te synchroniseren. Het kan even duren voordat alles lokaal zichtbaar is. Hoe lang dit duurt hangt af van hoeveel bestanden er staan in deze site en de snelheid van de internet verbinding en uw pc/laptop.

• Open nu de Windows Verkenner/Finder en u zult dan aan de linkerzijde deze site zien staan en kunt daar in nu bestanden openen en opslaan. Deze zullen dan door OneDrive gedownload of geüpload worden met SharePoint/Teams.

Het is wel van belang om een Office pakket met OneDrive geïnstalleerd te hebben.