Hoe kan ik bepalen of ik op een server of lokale computer werk?

Hoe kan ik bepalen of ik op een server of lokale computer werk?

U kunt op meerdere manieren bepalen of u op een computer of afstand / server werkt, of op uw lokale PC.

1.  Moet u op het onderstaande knopje klikken om bij uw bureaublad te komen?
Dan werkt u op een server of computer op afstand. Dit icoon laat zien dat u Verbinding met Extern Bureaublad gebruikt om te verbinden.

Fig. 1. Het icoon van Remote Desktop.

2. Gebruikt u "Verbinding met Extern bureaublad" om aan te melden?
De kans is erg groot dat u in een serveromgeving werkt als u moet verbinden met een extern bureaublad.

Fig. 2. - Verbinding met Extern Bureaublad.

3. Als u de muis naar de bovenste rand van het scherm verplaatst, kan er een blauwe balk met een URL er in verschijnen.
Zie onderstaande afbeelding. Dit betekent dat u op een server of computer op afstand werkt. De tekst kan anders zijn, dit hangt af van het adres van uw server.

Fig. 3. - De "blauwe balk"

Als u dus een van deze dingen tegen komt is het zeker dat u op een server, of computer op afstand werkt.